Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Skolēnu līdzpārvaldes aktualitātes

Skolēnu līdzpārvalde D. Valdemāre, skolēnu līdzpārvaldes prezidente

Ir aizvadīts pirmais rudens mēnesis. Šķiet, tik tikko visi skaisti stāvējām 1.septembra līnijā, ģērbušies svinīgās, melni baltās formās, ārā spīdēja saule un nekas neliecināja par rudens tuvošanos. Nu lapas jau sākušas dzeltēt un katrs skolēns, iegrimis savā mācību ritmā, var tikai sapņot par nākamajām brīvdienām.

Līdzpārvalde, beidzot iejutusies jaunajos amatos, lēnām, taču apzinīgi uzsākusi savu darbību. Ir aizvadīts jau pirmais nopietnais pasākums – Skolotāju diena, arī Olimpiskā diena noritējusi godam, desmito klašu skolēni iesvētīti vidusskolēnu statusā, tagad tik jāsteidz izdarīt vēl nepadarītie darbi par septembra mēnesi un jāķeras klāt pie jauniem.

Oktobrī paredzēts pasākums sākumskolas skolēniem, konkurss ģimnāzistiem, basketbola turnīrs 5. – 9. klasēm un dažādas citas aktivitātes. Taču lēnām tuvojas mūsu valsts svarīgākajiem notikumiem bagātais mēnesis novembris. Šajā mēnesī paredzēta nu jau par tradīciju kļuvusī ierindas skate 5.–12. klasēm, Lāčplēša dienas un Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svinības. Par godu šiem pasākumiem, tiks rīkotas daudzas aktivitātes, gan mūsu novada, gan Latvijas mērogā.

Mūsu valsts Aizsardzības ministrija, katru gadu cieņā un pateicībā, sūta svētku sveicienus mūsu valsts karavīriem, kuri atrodas pasaules karstākajos punktos, pildot savu miera misiju. Pagājušo gadu šis sveiciens tika rīkots kā konkurss valsts mērogā, kurā piedalījās arī mūsu skolēni un ieguva apbalvojumus un vietas (Katrīna Bērziņa, Valērija Maruščaka, Artis Arnītis).

Šogad konkurss netiek rīkots, bet, tā kā Afganistānā dienējošie karavīri pagājušā gada sveicienus novērtēja ar augstiem pateicības vārdiem un atzinību, Aizsardzības ministrija arī šogad aicina skolēnus sūtīt savus video sveicienus.

Es skolēnu līdzpārvaldes un savā vārdā aicinu ikvienu skolēnu, ikvienu klasi piedalīties šī sveiciena veidošanā un filmēšanā, lai pēc tam apvienojot kopā visu klašu vai skolēnu grupu veidotos apsveikumus, Afganistānā dienošajiem karavīriem varam aizsūtīt mūsu – Pļaviņu novada ģimnāzijas apsveikumu.
Klāt pievienoju arī Aizsardzības ministrijas aicinājumu:

Gatavojoties 11.novembra svinībām, Aizsardzības ministrija aicina Jūsu skolas skolēnus sagatavot video sveicienu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, kas dienesta pienākumus pilda Afganistānā. Video sveicienā var būt ietverti jūsu novēlējumi, dziesmas, dzejoļi vai citi apsveikumi, kas iepriecinātu mūsu karavīrus Lāčplēša dienā.

Karavīriem jūsu atbalsts ir ļoti nozīmīgs. Redzot, ka par viņiem atceras un vēl labu, karavīriem ir vieglāk izturēt sarežģītos dienesta apstākļus starptautiskajā operācijā tālu prom no mājām.

Video sveicienu avi, mpeg vai mp4 formātā aicinām sūtīt pa pastu līdz 7. novembrim CD/DVD datu nesējā uz adresi Preses nodaļa, Aizsardzības ministrija K. Valdemāra iela 10/12, Rīga, LV-1473 vai sazināties ar Preses nodaļu, vienojoties par video izvietošanu un lejupielādi no Jums pieejama servera.

Klasēm, skolēnu grupām vai skolēniem, kuri individuāli ir nolēmuši filmēt savu video sveicienu, lūgums par to paziņot man, skolas prezidentei, uz e–pastu dianavaldemare@inbox.lv vai uz līdzpārvaldes e–pastu lidzparvalde@png.edu.lv.

Iesūtīt video var līdz 31. oktobrim.

Novēlu veiksmīgu un notikumiem bagātu oktobra mēnesi!