Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Jaunsardze Pļaviņu novada ģimnāzijā

Jaunsardzes loma Pļaviņu novada ģimnāzijā jau no 2002. gada ir bijusi nozīmīga. Jaunsargi ar cieņu stāvējuši godasardzē Latvijas svētkos un piemiņas pasākumus, kā arī piedalījušies citos pasākumos. Tāpat ar panākumiem Pļaviņu novada ģimnāzijas jaunsargi ir piedalījušies dažādās Latvijas jaunsargu sacensībās. Pavisam godalgotas vietas ir iegūtas 17 dažādās sacensībās, 6 no tām ir iegūta 1. vieta.

Dažādu iemeslu dēļ Jaunsardze uz brīdi savu darbību bija pārtraukusi. Tomēr jaunsardzes kustība Pļaviņu novada ģimnāzijā atsākās 2011.gada 8.februārī, instruktors – virsleitnants Imants Kravalis.

Ikdienas nodarbībās jaunsargi apgūst militāros jēdzienus, ierindas mācību, triecienšautenes AK4 uzbūvi, topogrāfiju, dažādus tūrisma elementus un citas svarīgas lietas, kas lieti noder Jaunsardzes rīkotajos pārgājienos, kuros klasē apgūtās teorijas iemaņas nu var izmantot praktiski.

Jaunsardze sagatavo jauniešus ne tikai militārajām aktivitātēm, bet arī ikdienas dzīvei, kā arī audzina jauniešos dzimtenes mīlestību pret Latviju, attīsta fiziskās dotības un prāta spējas.

Ir patīkami, ka mūsu skolā notiek aktīva Jaunsardzes darbība, jo tā pozitīvi ietekmē skolēnus, kas tajā iesaistās. Mūsu jaunsargi ar godu par sevi un savu valsti braši soļo pretī drošai nākotnei! Ikviens interesants ir aicināts pievienoties!

Ieskatam dažas no aktivitātēm: