Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pavasara brīvdienas „Radošajās darbnīcās”

Jesaja Berlina auditorija SZF - vieta brīvai domai

Linda Gregersone, 11.klases skolniece

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikāciju studiju nodaļa skolēnu pavasara brīvdienās aicināja visus Latvijas vidusskolēnus aizraujoši pavadīt laiku, uzzināt daudz interesanta un noderīga par komunikāciju  studijām  nodaļas rīkotajās „Radošajās darbnīcās” no 21. līdz 25.martam.

Arī mūsu skolas 3 vidusskolēniem – Lindai, Līgai un Mārtiņam – bija iespēja „Radošajās darbnīcās” iejusties studentu ikdienā un izmēģināt spēkus žurnālistikā, piedaloties portāla mansmedijs.lv veidošanā, iepazīties ar studentu televīzijas KIVI TV komandu, kā arī izzināt jauno mediju iespējas diskusijā „Jaunieši un mediji”, tikties ar Latvijas komunikāciju nozares ekspertiem.

„Radošajās darbnīcās” vietu skaits bija ierobežots, un interesenti tika vērtēti pēc motivācijas apraksta pieteikuma anketā. Skolēniem no Pļaviņām tika nodrošinātas naktsmītnes LU dienesta viesnīcā, kur,  izbaudot, “koju” dzīvi, bija iespēja iepazīties ar jauniešiem, kas piedalās vienā no populārākajām studentu apmaiņas programmām Eiropā – „Erasmus”. Visas lekcijas un darbs moduļa grupās notika LU SZF Lomonosova ielā 1a.  Dalība „Radošajās darbnīcās” bija bezmaksas, tomēr  netika segti sabiedriskā transporta un ēdināšanas izdevumi.

„Radošo darbnīcu” laikā katram tās dalībniekam bija jāizstrādā radošais darbs attiecīgi savā moduļa grupā – žurnālistikā, sabiedriskajās attiecībās vai reklāmā, kas pēdējā dienā bija jāprezentē un jāaizstāv. Veiksmīgāko darbu autori un aktīvākie dalībnieki tika apbalvoti un ieguva papildus punktus jeb priekšrocības, kuras varēs izmantot, iestājoties Sociālo zinātņu fakultātē – neņemot vērā centralizēto eksāmenu rezultātus.

Lai gan dalībnieki no Pļaviņām lielajā konkurencē šādas tiesības LU neieguva, neviens  nespēs atņemt jauniegūtās zināšanas un kontaktus ar mediju pārstāvjiem, kā arī iespēju pārliecināties, vai komunikāciju studijas ir mūsu aicinājums!