Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Es & Brīvība trīs dienu seminārā Rīgā

EuB logo l webNo 30. aprīļa līdz 2. maijam Rīgā noritēja vidusskolēnu seminārs “Es un Brīvība”, kurā mūsu skolu pārstāvēja Sabīne Auziņa un Raimonds Gekišs. Seminārā piedalījās 37 jaunieši – konkursa “Es un brīvība” uzvarētāji. Semināra trijās dienās jaunieši piedalījās orientēšanās spēlē pa Atmodas laika vietām Rīgā veidojot ciešākas attiecības un iepazīstoties ar citiem semināra dalībniekiem, klausījās prof. Tālava Jundža un prof. Ilgvara Butuļa lekcijas, pētīja vēstures avotus, dalījās ar iepriekš sagatavotajiem mājas darbiem, tikās ar Augstākās Padomes deputātiem Pēteri Simsonu un Jāni Vaivadu, kā arī piedalījās simulācijā “Latvijas neatkarības atjaunošana” Saeimā.

Semināra noslēgumā skolēnus sveica 9. Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Eiropas Parlamenta ETP grupas deputāte prof. Inese Vaidere, 4. maija deklarācijas kluba biedrs Georgs Andrejevs, kā arī Latvijas Okupācijas muzeja direktore Gundega Michele.

Izvērtējot 3 dienās paveikto, 15 laimīgie varēs doties uz Eiropas Parlamentu Briselē, to starpā arī mūsu skolas skolēns Raimonds Gekišs! Apsveicam! :)

Dienas paskrēja nemanot un ikvienam semināra dalībniekam deva jaunu pieredzi un daudz pozitīvu emociju! Par to jāsaka paldies „Es un Brīvība” komandai!

Seminārs izpelnījās arī diezgan lielu masu saziņas līdzekļu ievērību. Te daži linki: