Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

“Pats lielākais spēks cilvēkam ir prāts un zināšanas” (Juris Alunāns)

I.Ņikiforova, matemātikas MK vadītāja

Jaunā 2010.gada pirmajā ceturksnī mūsu skolas skolēniem tika dotas iespējas piedalīties starpnovadu mācību olimpiādēs un izvērtēt, kā ir veicies prāta un zināšanu sacensībās.

Daudziem skolēniem ir dotības, gribasspēks, neatlaidība un interese par matemātiku vai fiziku. Skolā ir radītas iespējas izmantot informāciju tehnoloģijas, tāpēc arī šajā mācību gadā ir daudz veiksmju matemātikas, informātikas un fizikas olimpiādēs.

Šogad 2 dienas mūsu labākie matemātiķi piedalījās Aizkraukles reģiona 2.posma uzdevumu risināšanas olimpiādē:

9. – 12.klašu grupā savas spējas atrisināt matemātikas uzdevumus pārbaudīja un 3.vietas ieguva Diāna Kosmačova (9.b) – skolotāja Ilze Luksa, Linda Osīte (9.c) – skolotāja Ilze Titova, Diāna Valdemāre (10.b) un Baiba Vaivode (11.b) – skolotāja Vija Miķelsone, atzinību saņēma Mārtiņš Āriņš (9.a)un Oto Davidovs (9.a) – skolotāja Ira Ņikiforova. Mēs ļoti priecājamies par 5. – 8.klašu skolēnu rezultātiem: 1.vieta Lienei Lakstīgalai (5.b) un 2.vieta Diānai Pauniņai (5.b) (skolotāji Gints Balodis sākumskolā un Ilze Titova), 2.vieta Elvim Avotiņam (7.e) – skolotāja Mārīte Kvēpa, un 3.vieta Esterei Fedosejevai (7.b) – skolotāja Anita Seikovska. Bet skolēni – Sigita Gavare, Aleksandrs Jermakovs, Krista Dūmiņa, Ilona Višņakova, Laima Kaimiņa, Mareks Bogdanovičs, Miks Vilkaplāters, Arnolds Arnītis, Laura Hāze, Sintija Silagaile, Laura Kalniņa, Viktorija Pavļiva, Dīna Zariņa, Guna Pujāte, Viktorija Grugule, Dāvis Ieviņš,, Signe Grūbe, Viktorija Blitsone, Karīna Saliete, Ieva Žukova – ir ieguvuši labu pieredzi nestandarta uzdevumu risināšanā, kuru var izmantot ikdienas mācību stundās.
3.vietu starpnovadu matemātikas olimpiādē 4.klašu skolēniem izcīnīja Kristīne Činka (4.a) – skolotāja Inga Baginska, bet Raineru Milsonu (4.a), Aneti Siliņu
(4.b) un Megiju Lazdiņu (4.e) pirmajai mācību priekšmetu olimpiādei sagatavoja sākumskolas skolotājas Inga Baginska, Sandra Fišmeistare, Aiga Čepule.

Skolu fizikas olimpiādē janvārī pārstāvēja Viktorija Pereca, Elvijs Rubīns, Mārtiņš Āriņš un Laura Svence (skolotājs Vitālijs Kuzmovs).

Zināt ir stilīgi! Ar tādu devīzi mūsējie piedalījās arī,, Latvenergo” jau 15.gadu rīkotajā neklātienes konkursā 8. – 9. klašu gaišākajām galvām, un Pļaviņu elektronu komanda parādīja, cik labi ir apguvusi mācību vielu un ieguvusi ne tikai papildus zināšanas fizikā un enerģētikā, bet arī popularizēja skolu Latvijas mērogā.

Starpnovadu olimpiādē informātikā 6. un 7.klasēm 3. vietu ieguva Ieva Skrabutena (6.a) – skolotāja Evita Valdberga, kā arī piedalījās Gvido Sirmais.
Mums ir prieks, ka Latvijas IT olimpiādē studentu grupā 1.vietu izcīnīja Latvijas Universitātes komanda “Tornado”, kuru izveidoja 3 mūsu skolas šī gada absolventi un Datorikas fakultātes 1.kursa studenti Laila, Jānis un Pēteris.

5.a un labirintiMācību semestra beigās, brīvdienu gaidās, skolēni matemātikas stundās iepazinās ar dažāda veida labirintiem, to rašanās vēsturi, kā arī ģeometrijas saistību ar optiskajām ilūzijām.

Šajā mācību gadā 9. – klasnieki – Viktorija Pereca, Annija Vucāne, Sigita Zablocka, Mārtiņš Āriņš – pēta matemātisko simbolu un terminu rašanās vēsturi un kopā ar 10.klašes skolēniem – Lindu Milsoni, Signi Grūbi un Jāni Škaparu veido iegūtā materiāla prezentāciju. Skolēni apkopoja un izveidoja arī neklātienes matemātikas uzdevumu risināšanas konkursu 5.un 9.klašu skolēniem. 5. klašu sacensībasPirmā savu uzdevumu risinājumus iesniedza Montija Bičevska, bet trijās kārtās visvairāk punktu ieguva Diāna Pauniņa, Liene Lakstīgala un Sigita Gavare. Spraigas 5.klašu komandu cīņas matemātikas uzdevumu risināšanā notika 8.b klases vadībā kopā ar skolotāju Viju Miķelsoni.

Mēs, Pļaviņu novada ģimnāzijas matemātikas, fizikas un informātikas skolotāji, ne tikai lepojamies ar saviem lieliskajiem skolēniem, bet arī paši aktīvi esam iesaistījušies divos ESF projektos: skolotājas Vija Miķelsone, Ira Ņikiforova, Ilze Titova – ESF darbības programmas ”Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma 1.2.1.2.2. apakšaktivitātes projektā „Atbalsts vispārējās izglītības pedagogu nodrošināšanai prioritārajos mācību priekšmetos” (Vienošanās Nr.2008/001/1DP /1.2.1.2.2./08/IPIA/VIAA/002), Ilze Luksa un Anita Seikovska – darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma 1.2.2.1.5.apakšaktivitātē “Pedagogu konkurēt¬spējas veicināšana izglītības sistēmas optimizā¬cijas apstākļos”. Vitālijs Kuzmovs bija viens no Latvijas fizikas skolotāju asociācijas (LFSA) 11.konferences, kura notika 2009.gada 6.un 7.novembrī, veidotajiem.