Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Vēstures konkursā “Es & Brīvība”

logo_Es_un_brivibaNo 1. februāra līdz 15. aprīlim norisinājās vidusskolēnu vēstures konkurss ES & BRĪVĪBA, kuru par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas 20.gadadienai rīkoja Latvijas Okupācijas muzejs un UNESCO LNK.

Konkursa mērķis bija veicināt skolēnu izpratni par brīvību kā vērtību, palīdzēt apzināties Latvijas ceļu uz neatkarības atjaunošanu un atlasīt dalībniekus semināra simulācijas spēlei, kurā tiks izspēlēta Latvijas Neatkarības deklarācijas parakstīšanas sēde 1990.gada 4. maijā.

Konkursā varēja piedalīties ikviens 10.-12. klases skolēns. Lai sekmīgi piedalītos konkursā vajadzēja izpildīt daudzus uzdevumus trijās kārtās, kas aptvēra kultūras, politikas un ekonomikas jautājumus.

Mūsu skolu šajā konkursā pārstāvēja 11.b klases skolniece Sabīne Auziņa un 12.b klases skolnieks Raimonds Gekišs. Viņi abi arī ir uzaicināti uz simulācijas spēli Rīgā laikā no 30. aprīļa līdz 2. maijam, jo gandrīz simts dalībnieku lielajā konkurencē ir iekļuvuši labāko vidū.

Raimonds uzrādījis labus sasniegumus visās trīs kārtās, ierindojoties 28.vietā, bet Sabīne – 37.vietā.
Rezultāti ir ļoti blīvi un cīņa bija sīva, tāpēc vēlēsim veiksmi abiem simulācijas spēles dalībniekiem, kas cīnīsies par iespēju 2010. gada rudenī doties uz Eiropas Parlamentu Briselē!