Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pacēlāja atklāšanā

IMG_5261 Dzīve sastāv no mazajām lietām. Kad ļoti grūti, reti kad visu atrisina kaut kas liels. Parasti palīdz mazās lietas – drauga zvans īstajā brīdī, kolēģa smaids, tase tējas, kāds, kurš palīdz īstenot sen lolotu sapni. Daudzu cilvēku, kuri dzīvē saistīti ar ratiņkrēslu, sapnis ir brīvi pārvietoties un nokļūt sev vēlamā vidē. Pļaviņu novada ģimnāzija var lepoties, ka tajā darbojas pacēlājs, kas nodrošina jebkura cilvēka ar kustību ierobežojumiem nokļūšanu visos skolas stāvos.

2007.gadā izlolotā ideja atrada dzirdīgas ausis pilsētas domē, un tā iesaistījās Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektā „Vispārējās izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana izglītojamajiem ar funkcionāliem traucējumiem”

Projekta mērķis bija vispārējās izglītības iestāžu pieejamības nodrošināšana izglītojamiem un citām personām ar funkcionāliem traucējumiem Pļaviņu novadā un Pļaviņu novada ģimnāzijā.

Projekta īstenošanas ceļš nebija viegls, tomēr 13.07.2009. tika noslēgta vienošanās starp Valsts izglītības attīstības aģentūru un Pļaviņu novada domi par Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta Nr. 2009/0152/3DP/3.1.3.3.2/09/IPIA/VIAA/006 aktivitātes „Marijas Brimmerbergas Pļaviņu vidusskolas infrastruktūras uzlabošana izglītojamiem ar funkcionāliem traucējumiem” īstenošanu Pļaviņu novada ģimnāzijā.

Vairākus mēnešus skolā strādāja SIA „FABLEX” strādnieki, kuri visus nepieciešamos būvdarbus veica kvalitatīvi un paredzētajā laikā. Visus nepieciešamos būvdarbus veica SIA „FABLEX”. Projekta ietvaros tika uzstādīts pacēlājs, izbūvēts piebraucamais ceļš pie lifta, pielāgoti sanitārie mezgli. Šis projekts ir iesākums citām idejām, kuras īstenojot, cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem varētu nodrošināt nodarbības sporta zālē, pielāgot arī tās sanitāro mezglu.

2009. gada 16. decembrī Pļaviņu novada ģimnāzijā notika pacēlāja svinīgā atklāšana, kurā piedalījās SIA „FABLEX” pārstāvis, Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja, viņas vietnieks, pašvaldības iestāžu vadītāji, skolas vadība, skolotāji, darbinieki, skolēni. Savas uzrunas laikā Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde atgādināja, ka Ziemassvētku laiks ir pārdomu laiks, kad var izvērtēt dzīves gaišās un tumšās puses, saprast, ka dzīvē skumjas mijas ar prieku un ka Ziemassvētki ir laiks, kad mēs biežāk iedomājamies par saviem līdzcilvēkiem. Ziemassvētki ir arī dāvanu laiks, un skolas pacēlājs ir lieliska dāvana gan skolotājam Aldim Lazdam, gan 10. klases skolēnam Elvijam Zālītim, gan citiem skolas apmeklētājiem. Pļaviņu novada ģimnāzija ir atvērta skola visiem, kas vēlas to apmeklēt, tajā mācīties.