Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Mūsu skolēni vasaras biatlona sacensībās Priekuļos un Madonā

Vasaras biatlons5. un 6. septembrī Priekuļos norisinājās Cēsu sporta skolas kausa izcīņa vasaras biatlonā, kurš veicams ar skrituļslēpēm. Veiksmīgi startēja mūsu skolas skolēni. Aleksandrs Patrijuks un Dīna Zariņa izcīnīja 3. vietu biatlona sprintā savās vecuma grupās… Mareks Zenfs un Ingus Baltābols bija labākie minisprinta sacensībās. Minisprints – sportists veic 2×400 m, pēc katriem 400 m šautuvē ir jāsašauj visi mērķi ar neierobežotu patronu skaitu. Distances veikšanai ir atvēlētas 8 minūtes.

12. un 13. septembrī Madonā notika Latvijas čempionāts vasaras biatlonā. Abās dienās 3. vietu 93. un 94.g. dzimušiem jauniešiem (B grupā) izcīnīja Mareks Zenfs. Pirmās dienas uzvarētāju Aleksandru Patrijuku otrajā dienā piemeklēja neveiksme – salūza šautene. Neskatoties uz to, tika izcīnīta 5. vieta.
Dīna Zariņa otrajā sacensību dienā 95. un 96.g.dzim. meiteņu (C) grupā izcīnīja bronzas medaļu, bet Ingus Baltābols nopietnā konkurencē izcīnīja 4. vietu.

Nākošais biatlonistu starts ir 4. oktobrī Cēsīs Baltijas kausā rollerslēpošanā.

Fotogalerijā var redzēt kadru no rollerslēpju gatavošanas sacensībām, kas ir laikietilpīgs pasākums. No ritenīšiem tiek izpresēti treniņu gultņi, kas ir lēnāki un ripo ar daudz lielāku slodzi. Vietā tiek riteņos iepresēti daudz ātrāki gultņi, iesmērējot ar speciālām smērēm, kas ļauj skrituļslēpei slīdēt gandrīz tikpat ātri kā ziemas slēpēm.