Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

„Maratons vienotai Eiropai” Atēnās

Maratons AtēnāsRita Ostruško, 12.b klase

No 12. Līdz 14. septembrim Atēnās notika „Maratons vienotai Eiropai”, kas pulcēja jauniešus no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm, lai kopīgā skrējienā apliecinātu un veicinātu jauniešu solidaritāti. Uz šo maratona stafeti tika uzaicinātas bijušās mūsu skolas audzēknes – Elīna Eiduka, Linda Zariņa – un es. Pavisam no Latvijas maratonā piedalījās 8 jaunieši.

14. septembra rītā maratons sākās Atēnu Olimpiskajā stadionā, tālāk skrējienam vijoties pa Atēnu ielām. To malās raudzījās un mūs uzmundrināja Atēnu iedzīvotāji, kas ļoti noderēja smagajā skrējienā, – karstums sasniedza pat 43°C! Maratons noslēdzās Grieķijas pilsētā Maratona. Kopumā mēs izcīnījām godpilno 19. vietu.

Pasākuma ietvaros organizatori bija sarūpējuši ekskursijas uz Akropoli, bija iespēja piedalīties diskusijā par Eiropas Savienības sporta politiku, kā arī iepazīt Grieķu antīko teātri, noskatoties sengrieķu dramaturga Aristofāna iestudējumu „Putni”.
Lieliskas bija atklāšanas un noslēguma ceremonijas ar koncertiem un uguņošanu. Eiropas Savienības valstu vēstniecību informatīvajos stendos bija iespēja iepazīties tuvāk ar katru no 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm, tai skaitā arī par mūsu valsti.
Iesaku ikvienam nodarboties ar sportu, jo tas ne tikai ir veselīgi, bet arī paver iespējas iepazīt citas valstis, dažādas kultūras.