Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Jauno Fiziķu skola uzsāk 15. sezonu!

JFS_15.sezona

Jau 21. septembrī plkst. 10.00 Latvijas Universitātes zinātņu mājā 15. sezonu atklās Jauno Fiziķu skola. Ikviens interesents tiek aicināts uz nodarbību “Fizikas olimpiāde”, kur būs iespēja uzzināt par sportu no fizikas skatpunkta.

Iedomājieties pasauli, kur fizika kļūst par aizraujošu piedzīvojumu, aizdedzot zinātkāri un radošumu jaunajās paaudzēs. Jauno fiziķu skolā mēs ticam, ka STEM ( zinātnes, tehnoloģiju, inženierijas un matemātikas – “science, technology, engineering and mathematics”) izglītība ir atslēga nākotnes problēmu risinātāju, novatoru un līderu veidošanā. Jau vairāk nekā desmit gadus mūsu organizācija iedvesmo jauno paaudzi, pārvēršot sarežģītus konceptus aizraujošos atklājumos un padarot STEM spēku pieejamu visiem, pulcējot kopā vairākus simtus skolēnu ik mēnesi.

Šo sezonu JFS sāks, kavējoties atmiņās par nesen notikušajām Olimpiskajām spēlēm, būs iespēja uzzināt par to, kā fizika ne tikai parādās dažādos sporta veidos, bet ir arī izšķirīgi svarīga tajos. Tāpat arī kopīgiem spēkiem radīsim priekštatu par to, ka arī sportā tiek izmantoti matemātiski un skaitliski paņēmieni, lai palīdzētu sportistiem un tie spētu sasniegt arvien labākus rezultātus. Kā arī pie mums viesosies titulētais volejbolists Aleksandrs Samoilovs, kas atļaus ieskatīties sportista perspektīvā par fizikas nozīmību augta līmeņa sportā.

Jauno fiziķu skola jau 15. sezonu piedāvā bezmaksas nodarbības jauniešiem, kurus interesē fizika un citas STEM jomas. Primāri vidusskolēniem piedāvājot interaktīvas populārzinātniskas lekcijas, iespēju arī pašiem darboties praktiski un padziļināto lekciju no īpaša vieslektora.

Mūsu nodarbībās gaidīsim jauniešus, kuri gatavi kopā ar mums mesties šajā izglītojošajā piedzīvojumā! Pieteikšanās un sīkāka informācija mūsu mājaslapā- https://www.jfs.lv.