Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Konkurss “Dziedošā klase 2023″


“Kamēr latvietis dzīvos, viņš dziedās,” šie ir dzejnieka Arnolda Auziņa vārdi, un tā ir īsta patiesība. Var droši apgalvot: dziesmu mēs, latvieši, no paaudzes paaudzē dodam un saņemam mantojumā.

Pēc trīs gadu pārtraukuma skolu pārņēma dziedāšanas prieks vairāku nedēļu garumā. Dziedošākās klases tika noskaidrotas 31. martā konkursā “Dziedošā klase 2023”. Katrai klasei par savu sniegumu žūrija piešķīra nomināciju, bet galvenā nominācija – “Dziedošā klase 2023” – palika nemainīga.
Uzvarētājus katrā vecuma grupā palīdzēja noteikt kompetentā žūrija:
1974. gada absolvents, futbola treneris, muzikants un komponists Imants Siliņš,
1983. gada absolvente, Kultūras centra dziedošā direktore Astrīda Davidova,
1989. gada absolvente, kultūras darba organizatore Klintaines pagastā un Pļaviņu Kultūras centrā, prasmīga rokdarbniece Kristīne Ginaite,
2006. gada absolvents, Kultūras centra skaņu operators, grupas “Elpus” muzikants, dzejnieks un komponists Andris Vērdiņš,
Pļaviņu Mākslas skolas un mūsu skolas skolotāja Gunita Bramane – Kaminska.
Pēc rezultātu apkopošanas 1. – 4. klašu grupā visaugstāko vērtējumu ieguva 2.b klase ar dziesmu “Lai dzīvo prieks” (audzinātājs Gints Balodis), 5. – 7. klašu grupā nepārspēti palika “Gaisu šķiru dziedādama” 5.b klases izpildījumā (audzinātāja Laura Avotiņa), bet 8. – 12. klašu grupā dziedošā un muzicējošā 11. klase ar dziesmu, bez kuras nevar iztiek neviena balle, “Kaija” (audzinātāja Ineta Bicāla).
Paldies visiem par ieguldīto darbu!