Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

“…Atkal ir atnācis rudens un līdz ar to arī veļu laiks…”

_OMS6397„…Atkal ir atnācis rudens un līdz ar to arī veļu laiks. Līdz tas sev ir atvedis atmiņas par laikiem, kas sen jau pagājuši, bet joprojām atsaucas katrā dienā, sekundē un darbā, kuru veicam.”

Tā savā uzrunā Latvijas valsts proklamēšanas svētkos, iedomājoties sevi prezidenta amatā, uzrunas ievadā raksta Juris Ernests Brūniņš no 10.klases.

Viņš un vēl daļa mūsu aktīvāko vidusskolēnu kādu sava brīvā laika sprīdi neveltīja iemīļotajām nodarbēm, bet nopietni pārdomāja, kā būtu, ja viņiem tiktu uzticēta uzrunas teikšana mūsu Latvijas dzimšanas dienā 18.novembrī. Domas virknējās rindkopās un tapa darbi, kuri tika iesniegti Valsts prezidenta kancelejas organizētajā konkursā „Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijai dzimšanas dienā”.

Mūsu Juris Ernests tika nominēts kā viens no diviem labākajiem rakstisko eseju veidotājiem 315 dalībnieku konkurencē un 13. novembrī saņēma pateicības balvu no Latvijas valsts prezidenta Andra Bērziņa, bet valsts dzimšanas dienā viņam būs iespēja klātienē baudīt svinīgo koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī.

_OMS6276Paldies Gunai Pujātei, Elvijam Gravānam, Aleksandrai Deļikatnajai, Beātei Ērglei, Ievai Skrabutenai, Madarai Jankalānei, Renātei Djukarevai, Arinai Maslobojevai,Mikam Vilkaplāteram, Kristapam Bērziņam, Klāvam Jirgenam, Aleksam Fetkuļinam par piedalīšanos!

Ieguvēji ir visi konkursanti – tā viņiem ir jauna pieredze, zināšanas un prieks par labi padarītu darbu.

Vēlu veiksmi nākamajos konkursos, un ceru, ka Jūsu piemērs iedvesmos arī pārējos mūsu skolas skolēnus!

Patriotiskus un sirsnīgus svētkus vēlot, vēstures skolotāja Iveta Krastiņa

Jura Ernesta Brūniņa konkursa darbs.

Vairāk informācijas:
* www.president.lv
* staburags.diena.lv