Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

RTU aicina skolēnus un studentus pieteikties astotajām spageti tiltu konstruēšanas sacensībām «STiKS»

Tehniskā universitāte (RTU) izaicina studentus un skolēnus, izmantojot asu prātu, makaronus un līmi, radīt Baltijā izturīgāko spageti tiltu sacensībās «STiKS», kas norisināsies 1. aprīlī RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē, Ķīpsalas ielā 6.

Lai piedalītos sacensībās, jāizveido 2–3 cilvēku komanda, jāizvēlas sacensību kategorija un jāaizpilda pieteikuma anketa ej.uz/STiKS8_anketa. Ar sacensību nolikumu un papildu informāciju iespējams iepazīties sacensību mājaslapā www.stiks.lv, kā arī rakstot uz e-pastu stiks2017@gmail.com.

Sacensībās var piedalīties gan studenti, gan skolēni. Studentu un skolēnu komandas var startēt mazo tiltu konstruēšanas kategorijā, sacensību norises vietā sešu stundu laikā uzbūvējot tiltu no vienas paciņas jeb 500 g spageti makaronu. Savukārt jauktās komandas, kurās ir vismaz viens students, var startēt lielo tiltu konstruēšanas disciplīnā, uzbūvējot tiltu iepriekš. Tā minimālais platums – 1 m, maksimālais svars – 1 kg. Saistvielu izvēle tiltu būvē ir pašu komandu ziņā.
Vairāk informācijas http://www.e-skola.lv/public/83058.html#.