Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Izspēlē interneta spēli “Tu – Eiropas Parlamenta deputāts?!”

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs (EPIB) Latvijā izstrādājis interneta spēli “Tu – Eiropas Parlamenta deputāts?!”, kas visiem interesentiem pieejama vietnē zini.europarl.lv Mērķis – ar tematisku jautājumu palīdzību noskaidrot, par kuru jomu cilvēks “deg”, un rezultātā parādīt, kuri Latvijas eiroparlamentārieši atbildīgajās Eiropas Parlamenta komitejās strādā ar šiem jautājumiem un attiecīgi pieņem Eiropas likumus.
“Šī spēles versija vairāk orientēta uz jauniešiem, lai viņus izklaidējošā un iesaistošā veidā izglītotu ES lietās, bet arī lai palīdzētu noorientēties dzīvē – kura no 10 svarīgām jomām ir tuvāka: piemēram, digitālā pasaule, starptautiskie jautājumi, vai tomēr lauksaimniecība, sociālā sfēra utt. Nākotnē iecerēta spēles versijas arī citām mērķauditorijām. Tas ir mūsu galvenais uzdevums – skaidrot, kā Eiropas Parlamenta lēmumi ietekmē Latvijas cilvēku ikdienu,” uzsver EPIB Latvijā vadītāja Marta Rībele.
Interneta spēle “Tu – Eiropas Parlamenta deputāts?!” tapusi unikāli Latvijā, EPIB sadarbojoties ar Liepājas aģentūru “AdDiction”. Tajā iespējams uzzināt par Eiropas Parlamenta pieņemtajiem lēmumiem digitālajā jomā, starptautiskajā tirdzniecībā, cīņā pret terorismu, migrācijas krīzes risināšanā, vides aizsardzībā, kultūras atbalstam u.tml.
 
Spēle “Tu – Eiropas Parlamenta deputāts?!” – zini.europarl.lv