Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

6. a klases paveiktais projektos un konkursos

Sanita Placēna, preses nodaļas vadītāja

1Tuvojoties gada nogalei, esam iepriecināti par mūsu klases veikumu dažādos projektos un konkursos. Esam saņēmuši Zemkopības ministrijas pateicību par piedalīšanos konkursā  Latvijas skolēniem „Mežs- mūsu bagātība”, kurā  veicām izpēti par koka daudzpusīgajām izmantošanas iespējām Latvijā. Lai piedalītos šajā konkursā, veicām literatūras un dažādu informācijas avotu izpēti un sagatavojām radošu izpētes darbu, – pastāstījām par mūsu klases piedzīvoto, redzēto un gūto mūsu mazajos pārgājienos, kuri šogad bija divi. Pirmajā mēs bijām Staburagā, bet otrais mūs aizveda uz Skrīveriem, pabijām īstā koku valstībā – dendroloģiskajā parkā.

 Esam pateicīgi mūsu klases audzinātājai Armandai Lasmanei un mūsu vecākiem par atsaucību un ieinteresētību, lai mācību ekskursijas notiktu un pavērtu iespēju aplūkot mūsu mazās Latvijas skaistumu, katram izjūtot lepnumu par savu Dzimteni.

Otrs  bija Stādu audzēšanas konkurss „Dārznīca”, kurā piedalījās arī mūsu klase. Šī gada uzdevums bija izaudzēt trīs augus – lupīnu, hostu un ogābeli, aprakstīt to augšanas gaitu „Augu dienasgrāmatā”, nodarboties ar pētniecību, meklējot papildu informāciju par šiem augiem, kā arī „cietā rieksta” uzdevumus. Kopumā izvērtēšanai tika iesūtīti 538  Latvijas skolēnu darbi. Tajā skaitā arī mūsu klases skolēnu darbi. Arī šajā konkursā esam novērtēti, jo īsi pirms Ziemassvētkiem ir saņemti diplomi par individuālo veikumu Unai Ivanovai, Sanitai Placēnai, Edītei Visockai un Samantai Jansonei. Esam gandarīti par mūsu darba novērtējumu. Pateicību par skolēnu iedvesmošanu un atbalstīšanu, piedaloties Stādu audzēšanas konkurā „Dārznīca” saņēma arī mūsu klases audzinātāja.

Trešais konkurss, kurā mēs piedalījāmies, bija projekts ”Vislatvijas Putras programma 2016”, tajā mēs piedalījāmies  jau otro gadu. Šogad projektā  bija iespēja veidot „Vislatvijas Putras pavārgrāmatu”, kurā savas receptes ievietojām arī mēs. Pēc tam labākie Latvijas šefpavāri atlasīja 20 labākās receptes.  Patiess  prieks bija uzzinot, ka starp tām bija arī mūsu Sabīnes Lasmanes izveidotā recepte, kura saņēma” Herkuless” specbalvu. Vai tas nav lieliski?

Piedalījāmies arī konkursā „Gribu būt mobils” 6. – 8. klašu skolēniem, kuru organizēja Ceļu satiksmes drošības direkcija.Tajā startēja 2 mūsu klases komandas. Konkursā piedalīties mūs rosināja klases audzintāja, lai pārbaudītu savas zināšanas un prasmes par ceļu satiksmes drošību, uzsverot, ka mums ir jābūt zinošiem  un sociāli atbildīgiem,  un gataviem izaicinājumiem, kas sagaida reālajā dzīvē. Piedaloties šajā konkursā,  guvām iespēju apliecināt savas zināšanas, prasmes satiksmes drošībā un veidot pareizu attieksmi pret savu un līdzcilvēku drošību ceļa satiksmē. Prieks arī par to, jo bijām vienīgās komandas no mūsu skolas, tas nozīmē, ka skolā šis darbs vēl jāturpina .

Pārlapojot šo pusgadu mūsu klases dzīvē, secinu, ka tas ir bijis gan augšupejošs, gan lejupejošs, taču kopumā tas ir bijis veiksmīgs, kaut vai Ziemassvētku pasākumi, kuros mēs piedalījāmies. Bijām priecīgi, ka  mūsu klases skolēni dziedāja gan korī, gan deklamēja, gan spēlēja. Visslielākais gandarījums bija skolas eglītē par mūsu priekšnesumu, kuru gan gatavotām ilgi, jo bija jāiemācās ne tikai skaisti nodziedāt, bet arī klavieru pavadījums, vijoles saspēle ar flautu. Paldies par palīdzību priekšnesuma gatavošanā mūsu mūzikas skolotājai Olgai Krasutinai, klasesbiedriem par prasmi kopā vienoties dziesmā, organizatoriem par doto iespēju uzstāties. Priekšnesuma laikā zālē valdīja prieks par mūsu priekšnesumu, skolasbiedri to novērtēja  ar aplausiem. Paldies par veikumu saņēmām arī no mūzikas skolotājas Olgas.

Lūk, kāda mums pieredze ir gūta šajā pusgadā! Mani vienmēr izbrīna teiciens mēs nevaram, mūs neatbalsta, taču mani klasesbiedri tā nevarētu teikt, jo mūs atbalsta mūsu mīļie vecāki, skolotāji un iedvesmo mūsu klases audzinātāja Armanda Lasmane. Skolotāja, kura ir dota mūsu dzīvēs, lai tās veidotu labākas, mērķtiecīgākas, jautrākas, godīgākas, atbildīgākas pret sevi un līdzcilvēkiem, striktākus, darbīgākus, bet ne čīkstētājus un kritizētājus. Piedodiet, skolotāji, ja  kāds no mums jums ir darījis pāri!

Novēlu visiem skolasbiedriem, skolotājiem un vecākiem jaunajā gadā prieku, atvērtību jauniem darbiem un būt patiesiem pret sevi un citiem!