Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

10. novembris – Pasaules zinātnes diena mieram un attīstībai

scienceApvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālā Asambleja ir noteikusi  vairākas starptautiskās dienas, kas izceļ dažādus sabiedrības attīstībai nozīmīgus tematus un jomas, iestājas par cilvēktiesību aizsardzību, mudina un novērtē pārmaiņas un ciena pasaules atmiņu, mantojumu un vēsturi.

Kopš 2001. gada UNESCO 10. novembri ir noteikusi kā Pasaules zinātnes dienu mieram un attīstībai. 2016. gadā Pasaules zinātnes diena ir veltīta zinātnes centriem un muzejiem. Radošās aktivitātes, zinātnes centri un muzeji spēlē lielu lomu zinātkāra cilvēka attīstībā. Mūsdienās, kad strauji attīstās tehnoloģijas, ir nepieciešams studēt zinātni, tai skaitā, ārpus skolas. Zinātnes centri var būt labs sabiedrotais skolām zināšanu ieguvei un papildināšanai aizraujošā veidā. Zinātkāres centri veicina mācīšanos un izziņas kultūru visa mūža garumā.

Pļaviņās mums ir iespēja apmeklēt Pļaviņu novada muzeju, kurā var iepazīties ar Pļaviņu un apkārtnes interesanto vēsturi. Baltijas valstīs lielākais zinātnes centrs ir AHHAA, kas atrodas Igaunijā, Tartu pilsētā. Apmeklējot šādu zinātnes centru, jāsecina, ka zinātne ir ļoti aizraujoša. Pasaules zinātnes dienā novēlam neatlaidīgi kāpt zinību kalnā.

Lai viss izdodas mieram un attīstībai!

5.b klases preses nodaļa