Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Strukturētā Dialoga V cikla Nacionālā konference

SD_LOGO-02No 22. līdz 23. septembrim Jelgavā norisinājās Strukturētā Dialoga nacionālā konference, kura vienoja vairāk kā 100 dalībniekus, to skaitā arī Pļaviņu novada ģimnāzijas 10. kl. skolnieces – Aneti Biti un Rēziju Līnu Upenieci, 11. kl. skolnieku Gintu Kapteini un Lauru Krūmiņu no 12. kl.

Strukturētā Dialoga V cikla tēma bija – “Veicināt visu jauniešu iesaisti dažādā, vienotā un iekļaujošā Eiropā” ar moto “Gatavi dzīvei, gatavi sabiedrībai!”. Konferences galvenais mērķis bija izveidot rekomendācijas, kuras Latvijas delegācija varēs prezentēt no 3.-6.oktobrim Košicē (Slovākija) notiekošajā Strukturētā Dialoga Eiropas konferencē, tādā veidā paužot Latvijas jauniešu un lēmumu pieņēmēju uzskatus par aktuālajiem jautājumiem jaunatnes jomā.

Lai rekomendāciju process notiktu raitāk un konstruktīvāk, darbs pie to veidošanas tika strukturēts 5 darba grupās:

  1. Mediju loma sabiedrības domas izveidē, divu informāciju telpu ietekme (LV & RUS); (Rēzija Līna Upeniece);
  2. Jaunatnes centru, jaunatnes lietu speciālistu un kompetenču (prasmju) attīstošu norišu nodrošināšana un attīstīšana (Ināra Upeniece);
  3. Piederības sajūtas veicināšana un patriotisms (Gvido Sirmais);
  4. Argumentācijas un atbildības kompetenču stiprināšana – ceļš uz sava viedokļa paušanu un patstāvību (Gints Kapteinis, Laura Krūmiņa);
  5. Kādas pārmaiņas ir novērojamas sabiedrībā un kas ir nepieciešams, lai tām pielāgotos? (Anete Bite)

Rezultātā no 5 grupām tika izvirzītas 14  rekomendācijas. Vidusskolēni guva jaunu pieredzi, prasmes sadarboties un zināšanas, jaunus sadarbības partnerus, kā arī iepazina Jelgavas pilsētu, kura ir pirmā Latvijas jauniešu galvaspilsēta. Iesaistīties Nacionālajā konferencē mums piedāvāja un atbalstu sniedza JIC „Ideja” vadītāja, Pļaviņu novada jaunatnes lietu speciāliste Ināra Upeniece.

Skolas Preses ministrija