Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Grega fani, atsaucieties!

gregs9.decembrī visiem Grega dienasgrāmatas faniem būs liels un patīkams notikums. Rīgā, Gaismas pilī notiks “Grega festivāls”, kurā piedalīsies pats grāmatu autors Džefs Kinnijs. Rakstnieks ar Gregu ir iekarojis daudzu lasītāju sirdis, arī mūsu bibliotēkā bērni ļoti iecienījuši šīs grāmatas. Grega Džefa Kinnija “Grega dienasgrāmata” šobrīd pasaulē izdota vairāk nekā 164 miljonos eksemplāru un tulkota vairāk nekā 60 valodās, padarot viņu par pasaulē slavenāko mūsdienu bērnu rakstnieku.
3. novembrī, tika izdota rakstnieka Džefa Kinnija populārās grāmatu sērijas “Grega dienasgrāmata” desmitā un pēdējā grāmata – tās nosaukums ir “Vecā skola”. Grāmatu jau var lasīt Pļaviņu bērnu bibliotēkā. Tā kā rakstnieks nolēmis sēriju par Grega piedzīvojumiem pabeigt, viņš dosies pasaules tūrē, kurai dots nosaukums „Grega festivāls”. Latvijā rakstnieku varēs sastapt divas dienas – 8. un 9. decembrī. Visās pilsētās Dž. Kinnijam sekos filmēšanas komanda no Amerikas Savienotajām Valstīm, iemūžinot pasākumu norisi. 8. decembrī Grega fani varēs sagaidīt Džefu Kinniju un viņa komandu starptautiskajā lidostā “Rīga” (plkst. 13:35 ar “Air Baltic” reisu no Amsterdamas). Turpat lidostā notiks preses konference ar rakstnieka dalību.
9. decembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks “Grega festivāls”. Tā kā LNB Bērnu literatūras centrs un apgāds Zvaigzne ABC rīko konkursu jaunajiem lasītājiem, tad arī Pļaviņu  bērniem tiek dota iespēja tikšanos apmeklēt, piedaloties plakātu konkursā!
 
Aicinām skolēnus individuāli vai grupās piedalīties plakātu konkursā. Plakātu tēmas :
1)    “Grega dienasgrāmatas – ko tās man nozīmē” – infogramma;
2)    Komikss “Dienasgrāmata par skolas dzīvi”;
3)    Pētnieciskais darbs “Dienasgrāmatas žanra popularitāte bērnu un jauniešu literatūrā”;
4)    Pētījums par blogiem un cita veida dienasgrāmatas formātiem interneta vidē;
5)    Rakstīšanas un zīmēšanas nozīme manā dzīvē.
Plakāta rekomendējošais lielums 75 cm x 150 cm, burtu lielumam jābūt saskatāmam no 1 m attāluma!
Konkursa galvenā balva:
Iespēja piedalīties Grega festivālā Rīgā 2015.gada 9.decembrī, satikt Džefu Kinniju, saņemt grāmatas un citas vērtīgas balvas.
Rekomendējamais dalībnieku vecums: 9 – 15 gadi.
Plakātu sesiju aplūkos pats autors, tādēļ kopsavilkumam par savu darbu jābūt angļu valodā.
Plakāti jānodod Pļaviņu bērnu bibliotēkā līdz 23. novembrim (ieskaitot), kur sagatavotos darbus vērtēs žūrijas komisija. Festivālā Rīgā varēs piedalīties viena plakāta darba autors vai radošā grupa.
Grega fani, atsaucieties! Gatavojiet plakātus un varbūt kāds tieši no jums tiksies ar pašu Džefu Kinniju!

Bērnu bibliotēkas vadītāja Gunta Grandāne