Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Skolotāju diena mūsu skolā

2.oktobris 12. klasē iesākās ar mazu uztraukumu un bailēm. Kādam tās bija bailes par iejušanos pedagoga lomā, kādam par to, lai ieplānotās aktivitātes izdotos veiksmīgi realizēt un mūsu Skolotāju dienu Pļaviņu novada ģimnāzijas pedagogiem padarīt neaizmirstamu un patīkamām emocijām bagātu.
Svētku rītā skolotāji tika sagaidīti ar bumbieriem un āboliem, pirmkārt, lai ar šo dienu apliecinātu rudens iestāšanos, otrkārt, lai mūsu dārgie pedagogi uzņemtu vitamīnus, jo diena solījās būt daudzveidīga, radoša un aktīva, kam noteikti jāsarūpē spēki jau dienas sākumā. Skolotājiiem bijām lūguši padalīties atmiņās par saviem skolas gadiem, atnesot savus skolas laiku foto. Tā dienas garumā tapa jauka fotoizstāde „Arī mūsu skolotāji kādreiz bija skolēni”.
Svētku atklāšanā skolotāji bija aicināti piedalīties aktivitātē, kurā viņi varēja pārbaudīt – cik labi viņi pazīst cits citu, stāstot par sevi dažādus faktus, taču vienu lietu no pateiktā samelot!…tie, kas savus kolēģus pazina pietiekami labi – prata melus atmaskot… dažiem skolotājiem šī spēle dāvāja ne vien lieliskas emocijas, bet arī jaunas zināšanas par saviem kolēģiem.
Pēc iepazīšanās aktivitātes skolotāji kā jau katru gadu devās uz Bārukalna kapiem, lai pieminētu mūžībā aizgājušos kolēģus…
Pēc atgriešanās skolotāji devās uz mūsu klases rīkoto unikālo, īpašo konkursu “Mana skaistākā…” Diez kas tas par konkursu?! Jūs neiedomāsities… Mēs pārbaudījām skolotāju radošumu sviestmaizīšu pagatavošanā! Skaistāko un interesantāko ideju autori – saņēma īpašu balvu.. Protams, atbilstoši konkursa uzdevumam!
Un kā gan bez erudīcijas pārbaudes? Arī tas tika pārbaudīts… secinājām, ka mūsu skolotāji ir erudīti ne vien savā mācību priekšmetā, bet arī citos jautājumos! Konkurss “Es mīlu Tevi, Latvija…” noritēja veiksmīgi, jautri un atraktīvi.
Secinājām, ka mūsu skolas skolotāji ir radoši, atraktīvi, ļoti zinoši un erudīti dažādos jautājumos, viņi pierādīja savu humora izjūtu un spēju priecāties viens otram līdzi… Bet kāda gan jautrība bez mūzikas? Un vai mūsu skolotāji zina latviešu populārākās dziesmas? Arī tas tika pārbaudīts dienas noslēguma daļā.
Paldies skolotājiem par labu garastāvokli visas dienas garumā, par smaidiem un lielisku dienu, kas patika gan mums, gan sniedza jaunus iespaidus un prieku arī Jums!

Pļaviņu novada ģimnāzijas 12.klases skolniece Aleksandra Deļikatnaja