Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

“Valsts sākas katrā pašā”

2014. gada 9. maijā notika Valsts kancelejas un Valsts izglītības satura centra organizētā Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 24. gadadienai veltītā eseju konkursa “Mana valsts un es” laureātu apbalvošana, kurā piedalījāmies arī mēs – Katrīna Bērziņa, Viktorija Minajeva, Guna Pujāte un Līga Āboliņa, domās ar mums bija arī Juris Ernests Brūniņš.
Savu dienu Rīgā iesākām ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, tālāk devāmies uz Ministru kabinetu, kur notika apbalvošana.
Pasākumā piedalījās arī konkursa žūrijas locekļi – Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktora vietniece zinātniskajā darbā Irina Zeibārte un viceadmirālis, atjaunoto Latvijas Republikas Jūras spēku pirmais komandieris, bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Gaidis Andrejs Zeibots, žurnālists, Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns, literatūrzinātniece, Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas vadītāja Andra Konste, „Latvijas Avīzes” žurnāliste Dace Kokareviča, olimpiskais čempions bobslejā un bobsleja treneris Jānis Ķipurs, Valsts izglītības satura centra mācību satura speciāliste Sandra Falka, taču, bez iepriekš, skolēnu darbus vērtēja arī grupas “Astonout” dziedātāja Māra Upmane – Holšteina un rakstniece Māra Zālīte.
Kopumā konkursā tika iesūtīti 44 darbi no dažādām skolām, tajā skaitā profesionālo novirzienu un mazākumtautību skolām. Pasākuma laikā žūrijas pārstāvji atzina, ka esejas bijis grūtī vērtēt un vietu sadalījums daudziem ir atšķīries. Žūrijas locekļi uzsvēra, ka skolēnu darbos saskatījuši mīlestību, rūpes pret valsti, piederības sajūtu, sasaisti ar ģimeni, kultūras vērtību un tradīciju nozīmīgumu, kā arī dažādu valstisku problēmu iespējamos risinājumus.
Ar vērtīgām balvām septiņus labāko eseju autorus, kuru vidū 4. vietu ieņēma Katrīna, un arī viņu pedagogus apbalvoja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.
Savā runā bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Gaidis Andrejs Zeibots augstu novērtēja mūsu iesūtītās esejas, kā arī izcēla Pļaviņu novada ģimnāziju – skolu, kur tiek piekoptas vēsturiskas tradīcijas, augstā vērtē tiek turētas un ieaudzinātas patriotisma jūtas.
Pēc pasākuma oficiālās daļas mums bija iespēja doties ekskursijā pa Ministru kabineta ēku.
Mēs esam gandarītas par piedalīšanos konkursā, jo guvām vērtīgas atziņas, dzirdot konkursa uzvarētāju esejas, kā arī iespēju būt kopā ar valstī ievērojamām personām. Mudinām piedalīties dažādos konkursos ikkatru mūsu skolas skolēnu, jo tas vienmēr dod pieredzi, zināšanas un bieži vien arī vērtīgas balvas.

Ir pieejams arī pasākuma ieraksts

12. klases skolnieces Līga Āboliņa un Katrīna Bērziņa