Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pateicība skolas absolventam

Draudzīgais aicinājums ir 1935.gadā K. Ulmaņa iedibināta akcija – grāmatu ziedošana skolai. Lai arī presē varam lasīt informāciju par to, ka lielākās grāmatu ziedošanas akcijas notiek Rīgā, mēs, Pļaviņu novada ģimnāzijas Odzienas filiāle, esam bagāti. Par to mēs esam pateicīgi Odzienas skolas absolventam, apgāda „Atēna” vadītājam Pēterim Jankavam. Viņš daudzu gadu garumā ir dāvājis skolai savas izdevniecības grāmatas. Skolas bibliotēkas plauktos to ir vairāk kā 360. Šajā mācību gadā visi skolotāji profesionālajos svētkos un skola saņēma unikālu dāvanu – E. Drulle „Latvija dejo”. Paldies par to!
Šajā informātikas laikmetā ar grāmatu lasīšanu tā īsti labi nevedas, taču ikviens mūsu skolēns priecājas un lasa H. K. Andersena (tulkojis P. Jankavs) un M. Cielēnas pasakas, kā arī jaunās autores Lauras Vilkas romānu „ Dana un Medaljons”, ko saņēma labākie skolēni 2012./2013.mācību gada maijā. Pieaugušie vairāk iecienījuši vēsturiskos romānus.
P. Jankavam interesē arī dzimtās puses notikumi, tāpēc viņš 2011.gadā piekrita izdot grāmatu par Odzienas skolu, kas ir ne tikai cieņas apliecinājums savai pirmajai izglītības iestādei, bet arī veltījums mammai Ārijai Jankavai. Grāmatā „Odzienas skolai- 120” ir atspoguļota skolas vēsture, skolotāju un absolventu saraksti un atmiņas. Ne jau katrai skolai Latvijā ir sava grāmata, mēs varam būt lepni, jo mums tāda ir!
Godinot savu dzimto pusi un tās ļaudis, pirms pieciem gadiem radās ideja par Ārijas Jankavas piemiņas stipendijas piešķiršanu skolotājiem un labākajiem skolēniem. Visu mācību semestri skolēni mācās, aktīvi piedalās konkursos un dažādos pasākumos, lai semestra noslēgumā iegūtu tiesības saņemt naudas balvu un kādu no P. Jankava izdotajām grāmatām. Stipendiju saņemšana vienmēr ir bijis liels gods un lieli svētki visai skolai. Šajā laika posmā stipendijas ir saņēmuši 8 skolotāji un 16 skolēni.
Liels paldies mums jāsaka Pēterim arī par atbalstu ekskursiju un teātra izrāžu apmeklējumu sponsorēšanu.
Mums atliek tikai novērtēt Pētera Jankava lielo labestību, vēlēt labu veselību, veiksmi un teikt paldies!