Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ciemos pie Mūka

17. janvārī Riebiņu novada Galēnu pamatskolā notika Vislatvijas jaunrades darbu konkursa, kas veltīts rakstnieka un filozofa Roberta Mūka daiļradei, apbalvošanas pasākums. Šī gada moto bija „Starp sapņiem un īstenību mums ir jāatrod sava vieta – tas„klusais punkts”, kas nav tikai pieturas punkts, – bet atvēzēšanās.” Šis konkurss tiek rīkots ar Kultūrkapitāla fonda un Latgales Kultūras programmas atbalstu, popularizējot reģiona kultūrvēsturisko mantojumu.
Konkursu atbalsta arī Rēzeknes Augstskola, gan vērtējot iesūtītos darbus, gan piešķirot savu Simpātijas balvu. Šajā gadā bija iesūtīti 243 darbi, kurus vērtēja 4 vecuma grupās. No mūsu skolas tajā piedalījās 9.e klases skolniece Elīna Mahliņeca, kas 56 dalībnieku konkurencē (8.-9. klašu grupā) ieguva īpašo atzinībuun, mums par lielu pārsteigumu,arī Rēzeknes Augstskolas Simpātiju balvu.
Balvās saņēmām grāmatas (jaunākie dzejas krājumi un enciklopēdija „Ausmas zeme”) un Rēzeknes Augstskolas izdoto bilingvālo izziņas un mācību disku „Kaunatys vītu vuordustuosti”, kā arī augstskolas prezentācijas materiālus.

Fragments no Elīnas darba „Pieskarties sapnim”.
 
Mīļā Dienasgrāmatiņ,
 
es izdarīju IZVĒLI!
Un ļoti ceru, ka man to nenāksies nožēlot.[..]
Es pēc šīs tikšanās esmu guvusi pilnīgi citu skatu uz dzīvi! Man ir radušās vairākas atziņas, pēc kurām es turpmāk centīšos iekārtot savu dzīvi:
1) ir jānotic sev, saviem sapņiem;
2) jātiecas pēc saviem mērķiem, kurus var sasniegt tikai tad, ja kaut ko dara un tiešām no SIRDS vēlas!
Lūk, kā, esmu kļuvusi daudz pieaugušāka un pašpārliecinātāka!
                                                                                               

Elīna.