Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Drošības nedēļas stundas mūsu skolā

Drošības nedēļa 2013 Diāna Bariņa, Preses ministre

Valsts izglītības satura centrs (VISC) no 23.līdz 27.septembrim organizēja Drošības nedēļu 1. – 12.klašu skolēniem ”Droša un veselīga skolas vide”, kuras mērķis šogad ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratni par drošību un veselību kā vērtībām.

Arī šogad, lai pievērstu skolēnu uzmanību drošības jautājumiem un sekmētu negadījumu skaita samazināšanu, mūsu skolā no 23. – 26. septembrim, notika drošības stundas. Tās iesākās ar to, ka skolēni pulcējās skolas svinību zālē uz tikšanos ar policisti M.Zirni un viņas kolēģiem. Tika aktualizēti jautājumi par drošību ceļā uz skolu un arī ārpusskolas aktivitātēs, personisko un citu cilvēku veselību un drošību skolā, kā rīkoties ar dažādām elektroierīcēm, par fizisko un psihoemocionālo veselību. Viņa uzsvēra, ka veselība un drošība par vērtībām var kļūt tikai tad, ja teorētiskās zināšanas apstiprinās drošā uzvedībā, atbildīgā rīcībā un veselību apliecinošos paradumos ikdienā. Skolēniem šīs sarunas likās interesantas, tāpēc arī tika uzdoti jautājumi.

1. – 8. klašu skolēni devās skolas iekšpagalmā, kur bija iespēja noskatīties klātbūtnē demonstrējumus par dažādiem aizsargieročiem, kuri tiek pielietoti policistu drošības un noziedzīgu darbību novēršanai. Viņi apskatīja un iepazina, kā tiek lietotas gāzmaskas, ķiveres, vairogi, skaļruņi, roku dzelži, šaujamierocis, steks, policijas dienesta auto ar aprīkojumiem, zizlis, aizsargvestes, tās tika arī pielaikotas u.c.

Noslēgumā sākumskolēnus un pamatskolēnus iepriecināja policistu palīgu – Bebriņa un Kaķīša ierašanās, ar kuriem varēja kopīgi nofotografēties.

Paldies mūsu skolas administrācijai par šādu stundu organizēšanu skolā, skolasbiedriem Paulam, Lienei un Viktorijai par iejušanos tēlos.