Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Projekts “Vecāki un vecvecāki”

Projekts "Vecāki un vecvecāki" Pļaviņu novada ģimnāzijas Odzienas filiālē noslēdzies projekts “Vecvecāki un mazbērni” (angl. Grandparents and Grandchildren, G&G).

Projekta pamatā ir starppaaudžu sadarbība, kurā skolēni, kas pārzina datora un interneta lietošanu, bezmaksas nodarbībās skolā apmāca pieaugušos. Projekta nosaukums ir metafora: dalībnieki ne vienmēr ir radinieki, bet pārstāv dažādas paaudzes. Vecvecāki ir seniori, mazbērni ir skolēni, kuri nodod vecvecākiem savu pārliecību darbā ar informācijas tehnoloģijām, bet vecvecāki sniedz savu dzīves gudrību.

Pasākumā bija iesaistījušies septiņi mūsu skolas 7.e un 8.e klases skolēni. Katrs no viņiem bija sagatavojies apmācīt vienu “vecvecāku”, taču dažādu apstākļu dēļ projektā līdz galam piedalījās četri vecvecāki. Nodarbības notika no 4.aprīļa līdz 9.maijam pēcpusdienās datorklasē.

Apgūstamās tēmas bija interneta pārlūkošana, informācijas meklēšana internetā, e–pasta lietošana, sociālie tīkli un teksta redaktors. Tā kā mūsu vecvecākiem nebija nekādu priekšzināšanu, tad uzskatām, ka savu galveno uzdevumu, sākt lietot datoru, esam sasnieguši. Interesanta sadarbība izveidojās Reinim Eidukam ar savu bijušo bērnudārza audzinātāju Vizmu Štālbergu. Skolēni pārliecinājās, ka, lai iemācītu, vajadzīga liela pacietība, ka jāprot plānot savu laiku un jārēķinās ar līdzcilvēkiem.

Ceram, ka mūsu vecvecākiem noderēs iegūtās iemaņas! Paldies visiem, kas palīdzēja projekta īstenošanā!