Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Latvijas vēstures pētījumu konkurss pamatskolēniem „Lietas – likteņu liecinieces” noslēdzies

Konkurss "Lietas - likteņa liecinieces" noslēdzies Konkurss „Lietas – likteņu liecinieces” sākās 2012. gada novembrī ar nolikumu Latvijas Vēstures skolotāju biedrības mājaslapā. Sekoja I kārta, kas noslēdzās martā. 26. maijā bija konkursa II kārta, kuras laikā notika 5 skolnieku prezentācijas. Inga prezentēja darbu „Pelēkā lakata stāsts”.

Konferences noslēgums norisinājās Okupācijas muzejā. Uz to tika uzaicināti Pļaviņu novada ģimnāzijas Odzienas filiāles 7.e klases skolnieks Reinis Eiduks un 8.e klases skolniece Inga Ingūna Kvēpa. Pavisam konkursam tika iesniegti 90 darbi: 72 – individuāli, 16 – grupas un 2 klases.

Žūrijas komisijā darbojās Latvijas Okupācijas muzeja valdes priekšsēdētājs Valters Nollendorfs, kuru ļoti sajūsmināja tas, ka Reinis bija atradis veselu kumodi ar lietām, Vītolu fonda dibinātājs Vilis Vītols, LU 3. kursa students vēsturnieks Jānis Vanags, vēstures maģistrs Artūrs Rundzāns, filozofijas maģistre Ilze Akmentiņa u.c.

Apbalvojumos bija viena superbalva, viena 1. vieta, divas 2. vietas, trīs 3. vietas. Starp konkursa uzvarētājiem ir arī 3. vietas ieguvējs Reinis Eiduks un atzinību ieguvusī Inga Ingūna Kvēpa. Skolnieki un mūsu vēstures skolotāja Biruta Irēna Osīte saņēma goda rakstus. Tika izmaksātas arī stipendijas – Reinim 250 Ls un Ingai 100 Ls. Mums abiem Likteņdārza draugu alejā būs arī uzdāvinātais bruģakmens.
Nobeigumā notika ekskursija pa Okupācijas muzeju.

No konferences mēs atgriezāmies priecīgi par padarīto darbu, saņemto novērtējumu un ar domu, ka ir vērts pētīt un ir jāturpina pētīt dzimtas likteņgaitas.

Teksts Inga Ingūna Kvēpa(8.e). Foto Reinis Eiduks (7.e).