Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

25. marts un vēstures skolotāji

25. marts un vēstures skolotāji Mūsu Latvijas valsts vēsturei nozīmīgā dienā, 25.martā, kad atceramies tālajā 1949.gadā deportācijā izsūtītos, Pļaviņu novada ģimnāzijas vēstures skolotāji uzņēma ciemiņus. Vairāku stundu garumā spriedām, debatējām, dalījāmies pieredzē ar saviem kolēģiem no Kokneses, Neretas, Skrīveriem, Vecbebriem, Iršiem, Aizkraukles.

Mums, kā vēsturniekiem, pārrunājamu tematu un apspriežamu jautājumu bija daudz, jo šajā mācību gadā 12.klases skolēnus, kuri izvēlējušies kārtot centralizēto eksāmenu Latvijas un pasaules vēsturē, gaida pārmaiņas. Diskutējamo jautājumu un savstarpējās pieredzes apmaiņā, protams, neiztikām bez tēmas, kas jau divu gadu garumā rada zināmas problēmas ne tikai skolotājiem, bet arī 6.un 7.klašu skolēniem, kuri vēsturi apgūst pēc dalītā principa. Savstarpējās sarunās nonācām pie secinājuma, ka laiks pāriet no runām pie darbiem – izteiksim savu viedokli par radušos problemātisko situāciju masu saziņas līdzekļos.

Savas tikšanās noslēgumā devāmies uz Pļaviņu dzelzceļa staciju, lai piedalītos Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas pasākumā.

Iveta Krastiņa un Mārīte Skrabutena