Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Skolas zvans caur gadiem skan

Skolas_zvans1

16. maija pēcpusdienā Svinību zālē tikās bijušie skolotāji ar pašlaik skolā strādājošajiem – vadību, skolotājiem, tehniskajiem darbiniekiem, lai kopīgi atskatītos uz skolas 100 gados paveikto.

Simts gados tik tiešām ir iespēts daudz, un kopīgās lietas sasaistīja pagātni ar tagadni. Kā nerimstošie Daugavas ūdeņi, arī skola ir mainījusies – reizēm plūdusi rāma, reizēm bangojusies līdzi vējiem. Taču gultne un krasts ir palikuši kā virziena rādītāji. Nododot iesāktās tradīcijas nākošajām paaudzēm un radot jaunas vērtības, tiek pateikts vislielākais paldies tiem, kas bijuši klāt sākumposmā. Tāpēc, godinot bijušos skolotājus, tika rādīts tas, kas skolā notiek šodien.

Vispirms sanākušie klausījās koncertu, kurā piedalījās interešu izglītības kolektīvi I. Reiteres, O. Krasutinas vadībā, kā arī S. Stučkas sagatavotie runātāji un konkursa „Dziedošās klases” pārstāvji. Par patīkamu pārsteigumu bija parūpējušies tagadējie skolas skolotāji, kuri nodziedāja divas dziesmas. Skolas vadība ar simtgades suvenīriem sveica visus bijušos skolotājus. Kopīgās sarunās un tikšanās priekā tika atmiņā atsaukti skolas un darba gadi, pieminēti bijušie kolēģi un uzklausīti laba vēlējumi. Vēlāk bija iespēja nokļūt Bāru kalna kapos, lai aizdegtu svecītes un noliktu ziedus.

Paldies visiem kolektīvu vadītājiem, klašu audzinātājiem un skolotājiem par ieguldīto darbu un laiku, veidojot simtgades pasākumus! Paldies skolas vadībai par sarūpētajām dāvanām un svētku kūku!