Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Zinību diena

Kad gaisma netverami pieskaras debesu pamalei, migla uzvelk baltu kleitu un basām kājām saudzīgi iekāpj pļavā, svēts klusums un miers guļ kokos, zālē un putnos. Kad silta un apaļa rudens saule Daugavas krastos bērzu birzīm dāvā zeltainumu, bet kļavām liek notvīkt ogles sārtumā. Kad visskaistākajām ogām pasaulē pilni šoruden pīlādžu zari…
Visu šo krāšņumu rudens dāvā, kad jauns ceļa posms sācies mums – skolēniem, skolotājiem, vecākiem, vecvecākiem, visiem, kuri mācās un palīdz mācīties. Visus klātesošos sveica Pļaviņu novada ģimnāzijas direktore Ilze Luksa, Latvijas Valsts prezidents no 2015. gada līdz 2019. gadam – Raimonds Vējonis, Pļaviņu novada domes priekšsēdētājs Aigars Lukss un novada izglītības darba speciāliste Ilona Lazda.
Un tad jau zvans uz pirmo šī gada mācību stundu. Sākumskolas un pamatskolas skolēni devās uz klases stundu, bet politkluba dalībnieki vispirms pēc svinīgās līnijas kopā ar eksprezidentu iestādīja skolas dārzā ābeli. Vēlāk vidusskolas skolēni tikās ar R. Vējoni Svinību zālē.
Vasara vienmēr šķiet par īsu. Un vienmēr, kad tā beidzas, ir mazliet skumji. It kā bez pamata, un tomēr… Kad gājputni, vienotā ritmā spārnus vēzējot, māj ardievas, klusībā tos pat mazliet apskaužam – par sauli, kas būs ar viņiem tad, kad mums tās pietrūks, par vēju – gaisa ceļotāju sabiedroto, ar kuru tie uzveic plašumus, par ceļu, kas tos aicina, mudina sapņot un dod spēku sasniegt mērķi.
Lai mums kopā izdodas inovatīvi rosīgs jaunais mācību gads!