Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ierindas skate Pļaviņu novada ģimnāzijā

logo, Pļaviņu novada ģimnāzija

Kur zemi, lai krāšņāku rastu,

kam skaistākas dziesmas lai dzied,

kā zemi pie dzintara krasta,

kā zemi, kur ābeles zied.

 (O.Lisovska)

Mūsu sirdīs, mājās, mūsu skolā ir ienācis novembris – patriotisma mēnesis.

Kas ir patriotisms? Tā ir savas Dzimtenes, valsts, pilsētas mīlestība, kā arī darbošanās tās labā, aizstāvot to kā darbos, tā arī vārdos.

Arī Pļaviņu novada ģimnāzijā šī ir īpaša nedēļa. Klasēs tiek iedegtas sveces, skolēni un skolotāji sev pie krūtīm piesprauž Latvijas karoga lentīti, piedalās ikgadējā skolas rīkotajā pasākumā- ierindas skatē. Šogad tā  notika 11. novembrī – Lācplēša dienā.  Nodziedot Latvijas valsts himnu skolas svinīgajā pasākumā, mums bija iespēja dzirdēt un pārdomāt  Pļaviņu novada ģimnāzijas direktores Ritas Poles, Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas Guntas Žildes un Gaisa spēku aviācijas bāzes štāba priekšnieka pulkvežleitnanta Jurija Pļaviņa svinīgās uzrunas. Klašu vienotība, uztraukums un  dažādas emocijas bija vērojamas visas dienas garumā,klasēm soļojot ierindas solī, dziedot izvēlēto dziesmu.

Ierindas skati  vērtēja žūrijas komisija: Zemessardzes 55. kājnieku bataljona operatīvās daļas priekšnieks kapteinis Andris Purvinskis, Zemessardzes 55.kājnieku bataljona 2.kājnieku rotas virsseržants Jevgenijs Jakovļevs, Gaisa spēku aviācijas bāzes štāba priekšnieks pulkvežleitnants Jurijs Pļaviņš,Gaisa spēku aviācijas bāzes virsseržante Svetlana Pļaviņa,1.kājnieku rotas virsseržants seržants Artis Ošiņš, Jaunsargu instruktors virsleitnants Imants Kravalis, Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde, Klintaines pagasta sieviešu vokālā ansambļa “Dzirnas” dalībniece Kristīne Rulle.

Ierindas skates noslēgumā , nododot svinīgo solījumu,  un,  skandējot devīzi “Augsim Latvijai!” mūsu skolas jaunsargu rindas papildinājās ar jauniem dalībniekiem.

Lūk ierindas skates rezultāti!

5.-8. klašu grupā:

1.vieta (49 punkti) – 7.a klase

2.vieta (46 punkti) -7.b klase

3.vieta (45 punkti) – 8.a klase

9.-12. klašu grupā: 

1.vieta (57 punkti) – 9.b klase

2.vieta(56 punkti) – 10.klase

3. vieta ar 55 punktiem – 11 klasei

Liels paldies klasēm par piedalīšanos,  visiem klašu audzinātājiem par ieguldīto darbu un sapratni, Jaunsargu instruktoram virsleitnantam Imantam Kravalim par sadarbību un  paldies žūrijai, kura mūs vērtēja! Ierindas skate ir pagājusi,  ieteikumus esam saņēmuši – lai mums visiem veiksme turpmākajās ierindas skatēs! Tikai kopā esot, mēs varam uzcelt stipru Latviju. Atbalstīsim viens otru!  Sirsnīgs paldies visiem , kas šajās nozīmīgajās dienās vēl Latvijai labu, kas tic Latvijas izaugsmei un nākotnei!

Skolas preses ministrija