Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Vidusskolu jaukto koru 2.salidojums „Mēs lidosim”

Vidusskolu jaukto koru 2.salidojums „Mēs lidosim” Saldū, Pļaviņu novada ģimnāzija Aiva Siliņa, kora vadītāja

Kad 3.maijā saņēmu ziņu, ka Pļaviņu novada ģimnāzijas jauktais koris ir izvirzīts piedalīties salidojumā, biju ļoti priecīga. Visa mācību gada garumā koristi cītīgi strādāja, lai iemācītos skaistās, bet ļoti sarežģītās dziesmas, kas bija iekļautas salidojuma koncerta repertuārā.

Ceļš līdz Saldus estrādei nebūt nebija viegls – gan mākslinieciskajā ziņā(bija jāpiedalās divās skatēs un jāapmeklē kopmēģinājums), gan fiziski (no Pļaviņām bija jāizbrauc jau 5 no rīta).

Bet jaunieši veiksmīgi izpildīja visas organizatoru prasības un pierādīja, ka ir labi saliedēts kolektīvs, kas pieskata un rūpējas viens par otru un norunas pilda bez liekām debatēm. Mēs protam savas pilsētas vārdu godam popularizēt kā vizītkarti korim izvēloties nodziedāt Pļaviņu himnas piedziedājumu.

Gribu pateikt milzīgu paldies visiem koristiem par izturību, jo grūti bija gan tiem, kas karsējās saulē, gan tiem, kas drebinājās ēnā. Paldies skolotājām Aigai Bērziņai un Vijai Miķelsonei par atbalstu un padomu. Īpašs paldies Ilonai Višņakovai, kura kā īsta profesionāle paspēja gan fotografēt, gan filmēt kora darbības Saldū. Paldies arī šoferim Mārtiņam no Jēkabpils.

Katru pavasari man ir nedaudz skumji, jo jāatvadās no daļas kora sastāva. Šogad tas būs īpaši smagi, jo vidusskolu absolvēs 16 dziedātāji, bet pamatskolu vēl viens korists. Tātad kori pamet puse no sastāva. Visiem dziedātājiem vēlu veiksmi eksāmenos un nepazaudēt prieku dziedāt! Lai kur jūs dzīve aizvestu – atrodiet laiku un iespējas uzdziedāt!